71 знімальний день

Зйомки почалися 6 квітня 2009 року в масонському храмі в Пасадені (Лос-Анджелес). Фальшивою робочою назвою фільму була «Распутін». Зйомки також проходили на авіабазі Едвардс і на гоночній трасі Гран-прі Монако. Група уклалася у відведені терміни (71 знімальний день), завершивши роботу 20 липня 2009 року.




Режисер фільму - Джон Фавро



Джонатан Фавро народився в сім'ї італо-американця і єврейки. Коли Джону виповнилося 12 років, його мати Мадлен Фавро померла від лейкемії. У 1984 році після закінчення школи, Джон вступає до коледжу Квінс, але незабаром в 1987 залишає його. Він влаштовується на роботу в компанію в «Bear Stearns», і 1988 року знову повертається в коледж. Але на один семестр, потім у другий раз Джонатан йде з коледжу. Щоб отримати атестат йому не вистачило кількох заліків.

Поставивши перед собою мету підкорити кіноіндустрію, Джон влітку 1988 року виїжджає до Чикаго, починає грати в трупі «ImrovOlympic», але трохи пізніше і в «Improv Institute». Через деякий час Фавро перебирається в Лос-Анджелес, де грає епізодичні ролі в малобюджетних фільмах.

Перша крупа картина Джона - «Руді» (1993). На зйомках він знайомиться з напарником по зйомці - Шоном Вашті. І там же Фавро знайомиться ще з одним актором, Вінсом Воном, який зіграв другорядну роль у тому ж фільмі. Приблизно в той же час у Джона з'явилася ідея сценарію, ідею якого він через кілька років реалізує у фільмі Дуга Лиману «тусовщики» (1997). У цій картині Фавро виступив у ролі співпродюсер, а також зіграв головну роль. У прокаті фільм збирає багато позитивних відгуків та збирає хорошу касу. На куражі свого успіху Фавро надходить пропозиція зіграти роль у картині «Дуже дикі штучки» (1998), яка з тріском провалюється.

Пізніше у Джонатана створюються дві постановки на телебаченні «Bad Cop, Bad Cop» (1998) і «Smog» (1999). Потім роботою у Фавро, як у актора, головна роль у фільмі «Роккі Марчіано» (1999). А потім послідували головні ролі в комедіях «Дублери» (2000) та «Кохання і секс» (2000). Головний дебют Джона, як режисера, відбувся в 2001 році - спільна робота з Вінсом Воном у комедії «все схоплено» (2001).

В останні роки Джон поєднує роботу актора і режисера. Грає в картинах: «Велика порожнеча» (2003) «Любов за правилами і без» (2003). Режисирує фільми: «Ельф» (2003), «Затура: Космічна пригода» (2005) і, звичайно ж, комерційний суперхіт «Залізна людина» (2008), який зібрав величезну суму в прокаті - півмільярда доларів.

Продюсер фільму і президент Marvel Studios Кевін Фейдж розповів, що у певному сенсі знімати сіквел було легше. Майже вся команда першого фільму (зокрема, режисер Джон Фавро, а також виконавці головних ролей Роберт Дауні-мол. І Гвінет Пелтроу) повернулася в сіквел, і це дозволило з ходу приступити до роботи, оскільки все на майданчику були вже знайомі один одним. Скарлетт Йоханссон, Міккі Рурк, Сем Рокуелл і особливо Дон Чідл (для всіх них другою "Залізний" - перший) теж швидко спрацювалися зі "старою" групою. До того ж раніше був отриманий безцінний досвід відпрацювання технічних прийомів та застосування звичайних і комп'ютерних спецефектів.

0 коментарі:

Дописати коментар